Engineering

Jörg Engineering verzorgd de ontwikkeling en engineering voor Jörg Machines. Dit is voor speciaalmachines, nieuwe machines en doorontwikkeling van bestaande machines. Door deze samenwerking kan een speciaalmachine worden ontleend aan een standaard machine. Ook komt het voor dat er een aantal standaard machines aan elkaar gebouwd worden voor een productiestraat. Door gebruik te maken van bestaande machines wordt kostbare engineering voorkomen.

Wij beperken ons tot machines voor plaatbewerking en aanverwante machines en apparatuur. Daar hebben we veel verstand van en weten welke technologiën bruikbaar zijn.


3D CAD
Wij werken met Solid Edge 3D CAD en AutoCAD. Solid Edge is een krachtig gereedschap om een idee uit te werken en om te zetten in werktekeningen. Door 3D tekenen is veel beter zichtbaar wat er getekend wordt. Daardoor kunnen we de engineering veel beter uitvoeren maar ook de klant laten zien hoe de machine eruit komt te zien. Wij stellen het altijd op prijs als de klant meedenkt en meekijkt.
Ook is de kwaliteit van 3D engineering veel beter zodat we ook een "prototype" machine in 1 keer goed en snel kunnen realiseren.


De realisatie wordt in eigen beheer uitgevoerd. Specifieke bewerkingen worden bij geselecteerde toeleveranciers ondergebracht. De machine wordt door ons geassembleerd en getest. Zodra de machine gereed is en voldoet aan de specificaties wordt deze afgeleverd en bij de klant opgebouwd.
De besturing van machines wordt meestal uitbesteed aan gespecialiceerde bedrijven waar wij regelmatig mee samenwerken.


Reeds door ons gerealiseerde projecten:

Recoilinstallatie voor restcoils in de koudwalserij van Corus

Rolvormmachines op basis van standaard voormachines voor het positief en negatief buigen van grote platen. Deze platen worden gebruikt voor de bouw van (Krone) koeltrailers. Op deze manier werd met een relatief kleine investering een automatisch en flexibel proces gerealiseerd.

Stapelaars in combinatie met CIDAN decoil en kniplijnen. Hiermee worden automatisch geknipte platen keurig opgestapeld op een pallet. Dit verhoogd de efficiëcy van de logistiek enorm. Deze machines worden gebruikt bij de fabricage van met laser gelaste afvoerbuizen.

Speciale decoil en kniplijn voor grote platen tot 3 x 15 mtr bestemd voor de fabricage van koeltrailers. Uniek is de enorme afmeting van de plaat die met een nauwkeurigheid van +/- 0,5 mm wordt geknipt. Deze installatie werd gebouwd voor CANNON Afros SRL, een Italiaanse specialist in PU schuiminstallaties.

CNC achteraanslag op een handbediende magneetzetbank. Hiermee kunnen loden uitlopen (voor regenwaterafvoer van daken) efficiënt worden gezet met slechts 1 lasnaad..

Speciale plaatwals voor het walsen van conische werkstukken met een (te) kleine diameter. Symmetrische rollopstelling met mogelijkheid voor 2 zijdig aanbekken. Mechanische aandrijving van de rollen, hydraulische verstelling van de buigrollen. Capaciteit 1000 x 5 mm, minimale walsdiameter 85 mm