Biko

Biko 4-rollen platenwals B4
De Biko B4 staat wereldwijd bekend als snelste, veiligste, meest precieze en makkelijke platenwals, beschikbaar in het Biko programma.
De plaat word ingevoerd tegen de achterrol aan en daarna geklemd tussen boven- en onderrol. Hierna kan de plaat goed haaks, nauwkeurig en veilig gewalst worden, zelfs door onervaren operators.
De voordelen van 4 rollen zijn: het verwerken van plaat door één operator, de verwerking in een enkele arbeidsgang, het opheffen van onnauwkeurigheid van aanvoertafels, etc.
Toepassing o.a. in tankbouw, boilerbouw, drukvaten, windmolens, etc.

Werklengte: 2 / 2,5 / 3 m
Capaciteit: 3 - 70 mm
Roldiameter: Ø 145 - 630 mm
Opties:  geharde rollen, conusbuig pakket, digitale displays, Top support, zij support, numerieke besturing, aanvoertafels, automatische aan- en/of uitvoer....
Meer weergeven
Biko Platenwals B3

De Biko 3-rollenwalsen met dubbele klemming hebben werklengtes van 1,5 - 3 meter en een capaciteit van 3 - 70 mm plaatdikte. Ze zijn ontworpen voor een grote veelzijdigheid in productie.

Alle drie de rollen worden aangedreven door onafhankelijke motoren en tandwielen. De buigrollen bewegen lineair d.m.v. schuiflagers. De buigrollen worden versteld door 2  hydraulische cylinders per buigrol. De wals wordt geopend met een hydraulisch klaplager op de bovenrol voor het wegnemen van gewalste buizen.

Dit type wals is geschikt voor hoge capaciteiten, 2 zijdig aanbekken en voor conisch walswerk. Zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding. De Biko walsen worden geproduceerd in de Faccin fabriek in Italië.

  • Werklengtes: 1,5 - 3 meter
  • Capaciteit: 7- 70 mm plaatdikte
  • Roldiameter: Ø150 -  620 mm
Meer weergeven
Biko plaatwals BIP

Superieure kwaliteit in buigen door asymmetrische opstelling van de rollen.
Optimale plaatdoorvoer is gegarandeerd door de twee aangedreven klemrollen. Ideaal voor het voorkomen van slip, zelfs bij dunne plaat.

De buigrol buigt dicht bij het asymmetrische klempunt, hetgeen zorgt voor een aanbuigkwaliteit, beter dan wat men met een duurdere 4-rollen wals kan bereiken.

Profielen kunnen gebogen worden, door profelrollen te plaatsen op de verlengde aseinden van de walsrollen.

Opties: Geharde rollen (inductie-gehard), Conus buig-pakket, Profielrollem, Digitale uitlezing

Uitvoeringen

  • Werklengtes: 1-3 m
  • Capaciteit: 3-9 mm
  • Roldiameter: Ø 130-170 mm
Meer weergeven